Aantal nieuwe corona besmettingen Diemen vlakt wat af

In de afgelopen week 42 is bij 148 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus vastgesteld. In de voorafgaande week waren dat er 138. Dat betekent dat er 10 meer besmettingen zijn geconstateerd dan een week eerder terwijl het in de daaraan voorafgaande week nog om een toename van 40 ging. Het aantal inwoners van Diemen dat zich heeft laten testen op corona nam toe van 582 naar 638. In week 42 hebben daarmee 202,4 op de 10.000 inwoners van Diemen zich laten testen, het hoogste gemiddelde van alle regiogemeenten behalve Amsterdam zelf. In andere regiogemeenten zoals Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer is ook sprake van een aanzienlijk grotere groei van het aantal nieuwe besmettingen dan in Diemen.  De gemiddelde besmettingsgraad lag in de week van 12 tot en met 18 oktober in Diemen op 47,1 per 10.000 inwoners wat dit keer minder is dan de 49,4 in Amsterdam zelf. De cijfers staan in het wekelijkse overzicht van de GGD Amsterdam.