Sportveld Diemen

‘Binnen of buiten Diemen geen plek voor TIW-Survivors’

‘’TIW-Survivors maakt zich ernstige zorgen over de huidige situatie. Deze houdt namelijk in dat er zowel binnen als buiten Diemen geen plek blijkt te zijn voor de vereniging,’’ schrijft de Diemer honkbalclub in reactie op een info van wethouder Klaasse aan de gemeenteraad over het gedwongen vertrek van de club naar Amsterdam. ‘’TIW-Survivors heeft nu al 220 leden en zou samen moeten gaan met OVVO met 60 leden terwijl er op Sportpark Middenmeer maar capaciteit is voor tegen de 200 honkballers. Ook blijkt het voorlopig onmogelijk om verlichting op dat sportpark te plaatsen vanwege het bestemmingsplan. Volgens de gemeente Amsterdam is de kans klein dat dat plan veranderd kan worden. Amsterdam heeft TIW-Survivors ook verder geen enkele toezegging willen doen. De brief (van Klaasse, red) roept dan ook de vraag op wat de “zachte landing voor TIW Survivors in Amsterdam” en de “stevige inspanningen” van de gemeente Diemen om dat te bewerkstelligen inhouden. De enige genoemde oplossing is een veld waar de vereniging fysiek niet terecht kan, zonder enig uitzicht op verbetering in de toekomst. Zo’n scenario is ‘onacceptabel voor TIW-Survivors omdat het effectief het einde van de vereniging betekent.” De club heeft nog geen enkele schriftelijke informatie van de gemeente Diemen ontvangen, hoewel het plan is de club op 1 november van Sportpark Diemen te verdrijven. Diemen heeft volgens de club ook niet gereageerd op verzoeken om overleg van de door haar ingeschakelde advocaat.