Oversteek fietsers bij Provincialeweg Diemen veiliger

Fietsers die de Provincialeweg tussen Diemen en Driemond/Weesp willen oversteken ter hoogte van bedrijventerrein De Sniep kunnen nu gebruik maken van een met stoplichten beveiligde oversteek. Nadat dit voorjaar al eerder een zandlichaam was aangebracht, is de laatste weken het fietspad langs dit deel van de Provincialeweg over korte afstand verder doorgetrokken richting Diemen om de aansluiting op het fietspad langs de ‘hoge brug’ mogelijk te maken. Afslaand autoverkeer richting Weesp moet nu bij de verkeerslichten stoppen voor overstekende fietsers. Die hoeven daarmee niet meer dubbel over te steken over de Weesperstraat en vervolgens de Provincialeweg waar automobilisten slecht zicht op hen hebben en er ook geen verkeerslichten staan. (foto gemeente Diemen).