‘Criminaliteit verschuift van Zuidoost naar Holland Park’

Door de toename van het aantal inwoners in Holland Park en de Campus wordt het gebied voor criminelen interessanter om er een slachtoffer te vinden. Daarnaast is er een verschuiving van straatcriminaliteit vanuit Amsterdam-Zuidoost naar dit deel van Diemen. Dat schrijven B&W in antwoord op vragen van de raadsfractie van GroenLinks. Die stelde: ‘’Holland Park en de Campus zijn steeds drukker. Die omgeving is toch steeds veiliger geworden/aan het worden?’’ Het gemeentebestuur benadrukt dat de inzet van extra beveiligers in dit deel van Diemen hard nodig blijft, ook de uitbreiding van de beveiliging tot 24.00 uur en in het weekend. De kosten voor die beveiliging zijn dan ook structureel opgenomen in de gemeentebegroting. Afgelopen weekend vond weer een steekpartij plaats op de Bergwijkdreef die midden door dit nieuwe deel van Diemen loopt. Eerder vonden er berovingen plaats op het Reigerpad en bij station Diemen-Zuid terwijl zowel het BP Station in de nabijheid van de wijk als Albert Heijn op Our Campus werden overvallen.