‘Nieuwe school in Diemen-Zuid ook voor bewoners Zuidoost’

De nieuwe Diemer basisschool die gebouwd wordt in Holland Park West moet ook open staan voor leerlingen uit Amsterdam-Zuidoost. De school is één van de voorzieningen in Xplore, de wijk met ruim 700 woningen die binnenkort in aanbouw komt in Diemen-Zuid. ‘’Een andere voorziening is een basisschool. Die heeft ook een wijkoverstijgende functie,’’ zegt projectontwikkelaar Corinne Dikkers op AT5. De school moet een plek worden waar zowel nieuwkomers als Zuidoost kinderen op terecht kunnen, stelt AT5. Uit Diemer perspectief vervangt de school de bestaande basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid. Dikkers stelt verder: ‘’Doordat die openingen zich richten op de randen van de wijk, is het ook een gebied dat heel erg uitnodigt om mensen van buiten de wijk gebruik te laten maken van de voorzieningen in de wijk.’’ Daarnaast wordt er volgens architect Arne J. Lijbers gebouwd voor iedereen. ;;Het idee is dat het een hele gemengde wijk wordt, zowel qua type bewoners als segmenten. We hebben sociale huur, middenhuur en vrije sector.’’