Sportveld Diemen

Honkbalveld Diemen mogelijk volgende week al omgeploegd

‘’Per 1 november is de huur van het honk- en softbalveld van TIW-Survivors op Sportpark De Diemen door de gemeente opgezegd. Het is niet uitgesloten dat er daarom volgende week al daadwerkelijk gewerkt gaat worden om de honkbalvelden om te vormen tot hockeyvelden voor Hockeyvereniging Diemen.’’ Dat heeft wethouder Jeroen Klaasse van sport meegedeeld in de gemeenteraad. TIW-Survivors wordt uit Diemen verbannen maar ziet geen mogelijkheden om de club op de aangewezen locatie op Sportpark Middenmeer in Amsterdam levensvatbaar te houden. De club heeft inmiddels een advocaat ingehuurd om tegen het gedwongen vertrek uit Diemen actie te ondernemen. Klaasse: ‘’TIW Survivors graven zich echt in, dat begrijp ik ook wel. Het zou heel goed kunnen dat dit leidt tot een juridische procedure. Ik verwacht dat, voordat we starten met de uitvoering, de club juridische stappen gaat zetten. Ik hoop dat dat niet tot vertraging leidt want dat zou weer jammer zijn voor de hockeyvereniging. Voor hun continuiteit is het heel belangrijk dat ze gauw velden hebben, gaat dat dan lang duren dan zou dat einde hockeyvereniging kunnen betekenen.’’