Jumbo Diemen

Winkelcentrum Diemen-Zuid gaat op de schop

Winkelcentrum Kruidenhof in Diemen Zuid gaat op de schop. De eigenaar van het winkelcentrum wil supermarkt Jumbo uitbreiden. Ook worden de gevels en de overkapping van het winkelcentrum aangepast. De gemeente staat welwillend tegenover deze plannen. Vanwege de uitbreiding moet de inrit bij het winkelcentrum worden verplaatst en het parkeerterrein opnieuw ingericht. B&W heeft het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van winkelcentrum Kruidenhof in Diemen Zuid vrijgegeven voor online inspraak. Omwonenden in de omgeving worden deze week per brief geïnformeerd. De plannen voor het winkelcentrum en omgeving maken deel uit van het programmaplan Diemen Zuid waartoe ook het openen van de busbaan behoort. ‘’De bedoeling is om Diemen Zuid, dat nu zo’n veertig jaar bestaat, een impuls te geven, zodat het weer een tijd goed meekan. De gemeente ziet de uitbreiding van het winkelcentrum, geïnitieerd door de eigenaar, als een kans de openbare ruimte en uitstraling verder te verbeteren in dit gebied,’’ aldus de gemeente.