Laatste loodjes bij werk aan Oost-West As Diemen

Aan het eind (of begin) van de Oost-West As worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de grondige verbetering en vernieuwing van deze verbinding dwars door het centrum van Diemen. Op het gedeelte tussen de Arent Krijtsstraat en de afrit/oprit van de Ringweg A10 worden de trambaan afgemaakt en de groenstroken aangelegd. Het verkeer ondervindt daarvan weinig hinder terwijl ook Tram 19 ongestoord door kan rijden. Elders langs de route worden ook planten en bomen geplant. In de eerste paar weken van november wordt er op de Hartveldseweg tussen de A10 en de rotonde bij de Prins Bernhardlaan nog wel in fasen gewerkt aan de bovenleiding voor de tram. Dat heeft echter geen gevolgen voor het tramverkeer, zo blijkt uit de informatie van het GVB. De vernieuwing van de hele Oost-West As tussen de Provincialeweg bij Plantage de Sniep en de A10 moet eind dit jaar zijn afgerond.