OBA naar Omval

Openbare voorzieningen in Diemen moeten dicht

In het kader van de door de regering aangekondigde verscherping van de coronamaatregelen gaan ook alle openbare voorzieningen in Diemen dicht. Dat gaat onder meer om de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen, de buurthuizen in Diemen-Zuid en Diemen-Noord, gebouw De Schakel en Theater De Omval. Het theater heeft inmiddels bevestigd dat het van 5 tot en met 19 november gesloten zal zijn. Wie kaarten heeft voor een activiteit in die periode krijgt automatisch zijn geld terug. Het Duran sportcentrum met het zwembad is deze week al dicht vanwege een coronabesmetting maar blijft ook daarna voorlopig gesloten. Het kabinet roept ook op om alleen in noodzakelijke gevallen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Buiten mogen maximaal twee mensen tegelijk bij elkaar staan of zitten. De sportscholen mogen open blijven omdat sport wordt gezien als wenselijke bezigheid. De verscherpte maatregelen gelden voorlopig voor twee weken.