Actie politie Diemen en Amsterdam levert 336 wapens op

Bij politiebureaus in Diemen en Amsterdam zijn afgelopen week 336 wapens ingeleverd, waaronder 68 illegale vuurwapens, 34 nepvuurwapens, 30 luchtdrukwapens en 24 legale vuurwapens. Dat gebeurde in het kader van de campagne ‘Amsterdam Ontwapent’ om bewoners van Diemen en Amsterdam op te roepen om zich samen met de gemeente, politie en openbaar ministerie in te zetten voor een veiliger stad. Bewoners konden anoniem wapens inleveren, onder andere bij het politiebureau aan de D.J. den Hartoglaan in Diemen. Vuurwapens konden, op afspraak, thuis worden opgehaald. Het doel van de inleveractie was om zoveel mogelijk wapens van de straat te halen en met name jongeren zich bewust te maken van de ernstige gevolgen rondom wapenbezit. Naast de inleveractie was het voor jongeren mogelijk om verschillende trainingen te volgen en gebruik te maken van een coach.

Foto politie Amsterdam/Diemen