Diemen-Noord krijgt linden die verdwijnen voor spoorviaduct

De gemeente Diemen heeft 22 bomen die moesten verdwijnen voor de aanleg van het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan een nieuwe plaats gegeven. Zestien lindenbomen die stonden aan de Ouddiemerlaan bij de Rode Kruislaan en de rotonde hebben een plek gekregen in de brede groenstrook langs de Distervlinderweg en op de hoek van de Heivlinderweg en de Parelmoervlinder, allebei in Diemen-Noord. Langs de Distelvlinderweg is met de waterpartij daardoor een bescheiden park ontstaan. De verhuizing van die lindenbomen werd deze week uitgevoerd met een dieplader van het Diemer bedrijf Koninklijke Saan en door de Nationale Bomenbank en aannemer Mobilis Hegeman. In de week van 16 november worden nog een prieel iep, een walnoot, een acacia en sierkersen uitgegeven en verplant op de Martin Luther Kinglaan.