Duurzaam Diemen werkatelier

Nieuwe coöperatie wil windmolens plaatsen in Diemen

Een nieuwe windenergie-coöperatie DiemerWind wil een aantal windmolens in Diemen plaatsen en die ook exploiteren. Waar die windturbines moeten komen, is nog niet bekend. In regionale plannen wordt onder meer het gebied rond het Diemerbos genoemd. DiemerWind is opgericht door Harry Kemps, Fred Vos en Jorrit Leijting, allen betrokken bij de Stichting Daarom Duurzaam Diemen en het netwerk Duurzaam Dorp Diemen. ‘’Windenergie is hernieuwbare energie uit een oneindige bron. Windturbines wekken stroom op zonder CO₂ en fijnstof de lucht in te sturen en helpen klimaatverandering tegen te gaan. DiemerWind wil dat er meer duurzame energie lokaal wordt opgewekt. Belangrijk daarbij is dat Diemenaren en bewoners uit de regio mede-eigenaar kunnen worden van de turbine en delen in de opbrengsten. Ook wordt er een deel van de opbrengsten geïnvesteerd in lokale en regionale duurzame en sociale projecten. Zo wordt het geld lokaal verdiend en lokaal geïnvesteerd,’’ aldus de initiatiefnemers. DiemerWind organiseert op 25 november van 20.00 tot 21.00 uur een online informatiebijeenkomst. Aanmelden kan via info@diemerwind.nl