Diemenaar ‘vindt verkeer in de buurten veel veiliger’

Inwoners van Diemen ‘ervaren een zeer grote verbetering van de verkeersveiligheid in de buurt’. Eén op de drie vindt dat de buurt erop vooruit is gegaan en 82 procent waardeert de zorg van de gemeente voor de woon/leefomgeving met een 7. Driekwart van de Diemenaren is ook tevreden over het beheer van perken, plantsoenen en parken. Dat zijn volgens B&W enkele conclusies uit de tweejaarlijkse ‘burgerpeiling’ onder de bevolking van Diemen. Wel willen inwoners meer aandacht voor voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Dat moet gebeuren bij een actualisatie van het parkeerbeleid die dit jaar nog op de agenda staat. Ook het afval en zwerfafval roept problemen op, met name doordat inwoners meer thuis werken, gaan klussen en online shoppen. ‘’Dit levert volle afvalcontainers op, meer bijplaatsingen en meer zwerfafval. Ook het intensievere gebruik van de openbare ruimte levert meer zwerfafval op dan gebruikelijk. Waar het kan ruimt de gemeente dat uiteraard op.’’ In de burgerpeiling krijgt Diemen over de hele linie gezien een 7 als rapportcijfer. Dat is een verbetering vergeleken met de 6,7 van 2018.