Wandelnetwerk van Diemen tot Aalsmeer in de maak

Deze week is de aanleg begonnen van het Wandelnetwerk Amstelland. Dat 300 kilometer lange netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied van Diemen tot Aalsmeer. Wandelnetwerk Amstelland ligt in een bijzonder en zeer divers gebied. Wandelaars lopen door bossen, langs rivieren en graslanden. Unieke boerenlandpaden laten wandelliefhebbers genieten van het Hollandse landschap met molens, rivieren en sloten. Het nieuwe wandelnet is een onderdeel van het provinciebrede Wandelnetwerk Noord-Holland. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Met de app van Wandelnetwerk Noord-Holland kunnen wandelaars bestaande en zelf samengestelde wandelingen lopen. De opdrachtgever is Groengebied Amstelland waarin de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen en Amsterdam zijn vertegenwoordigd.

Foto Provincie Noord-Holland