Coronabesmettingen onder handhavers in Diemen

Het team Handhaving en Openbare Orde & Veiligheid van de gemeente Diemen is de afgelopen twee weken geconfronteerd geweest met aantal coronabesmettingen. Daardoor moesten enkele medewerkers die in aanraking waren geweest met de besmette personen in quarantaine. Desondanks konden de coronadiensten wel worden ingevuld, meldt de gemeente aan de raad. Verder hebben handhavers regelmatig moeten optreden tegen feestjes op de Campus Diemen Zuid/Our Domain. Verder wordt geconstateerd dat onder meer in het Diemerbos maar ook elders in Diemen ‘de groepsgrootte groter is dan twee’. Ook komen overtredingen voor bij het (binnen)sporten. Een aantal supermarkten doen nog aanpassingen zoals de nieuwe Jumbo in Diemen Noord. ‘’Verder lijkt het erop dat men zich over het algemeen goed aan de regels weet te houden,” melden B&W.