NieuwjaarsreceptieOmval

Theater de Omval Diemen krijgt steun van provincie

Theater de Omval in Diemen krijgt 88.400 euro steun uit een fonds van de provincie Noord-Holland om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. De gemeente Diemen draagt zelf 47.600 euro bij waarmee de schadeloosstelling voor Theater de Omval op een totaal bedrag van 136.000 euro uitkomt. De Omval is net weer twee weken gesloten geweest vanwege de corona lockdown maar draait nu nog steeds met strikte beperkingen. Zo mogen er bij voorstellingen maximaal 30 personen in de zaal zitten. De provincie heeft voor de zomer 10 miljoen euro beschikbaar gesteld als coronasteun voor culturele instellingen. Met de gemeenten is besproken welke instellingen ondersteuning kunnen gebruiken. Door de bundeling van krachten kunnen gemeenten en provincie 100 instellingen steunen om de Covid-19 crisis door te komen. De instellingen zijn verspreid over de hele provincie: van Texel tot Haarlemmermeer en van Hoorn tot Hilversum.