Besluit bouw biomassacentrale Diemen pas eind 2021

Energiebedrijf Vattenfall verwacht niet eerder dan na de zomer van 2021, mogelijk nog later, een besluit te kunnen nemen over het al dan niet bouwen van de biomassacentrale op haar terrein aan de Overdiemerweg in Diemen. Dat heeft een woordvoerster van Vattenfall meegedeeld op vragen van diemerkrant.nl. β€˜β€™De brief over het duurzaamheidskader waar we op wachtten is deze herfst verschenen, maar bevat nog weinig concrete uitwerking – die uitwerking belooft minister Wiebes in december aan de Tweede Kamer aan te bieden. Daar wachten we op. Pas in 2021 zullen de gesprekken met de ondertekenaars van het convenant plaatsvinden om de inhoud van die brief verder te bespreken. Een definitief besluit over de bouw van de centrale verwachten we niet eerder dan na de zomer te kunnen nemen, mogelijk nog later. We zijn daarbij ook afhankelijk van de beroepsprocedures die lopen tegen de eventuele bouw van de centrale, die zullen we uiteraard afwachten,” aldus deelt Vattenfall mee.