Gemeentehuis Diemen

Drie fracties in gemeenteraad Diemen vragen om vlag

De fracties van GroenLinks, D66 en de VVD in de gemeenteraad van Diemen willen dat op 10 december een mensenrechtenvlag wordt gehesen bij het gemeentehuis van Diemen. De fracties hebben daartoe een motie ingediend die aan de orde komt tijdens de raadsvergadering van donderdag 6 november. Op 10 november dag wordt voor het eerst die mensenrechtenvlag gehesen en internationaal uitgerold. ‘’De mensenrechtenvlag, in aanvulling op de regenboogvlag, laat zien dat we in Diemen belang hechten aan mensenrechten en willen bijdragen aan een inclusieve samenleving,’’ aldus de fracties. Door het hijsen van de vlag kan de gemeente zich uitspreken voor het belang van de mensenrechten. De drie partijen willen ook dat de gemeente gaat verkennen ‘hoe meer aandacht voor de mensenrechten op scholen kan worden gegenereerd, bijvoorbeeld in samenwerking met Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).’ Op de agenda voor de gemeenteraad staan deze keer geen onderwerpen die rechtstreeks te maken hebben met de coronacrisis.