Dalende lijn aantal coronabesmettingen Diemen stokt

De afgelopen week is bij 79 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat waren er 16 meer dan een week eerder waarmee de neergaande lijn van de afgelopen weken weer is omgebogen, zo blijkt uit het wekelijkse overzicht van de GGD Amsterdam over de testen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Het aantal bij Diemenaren afgenomen testen kwam afgelopen week uit op 473 terwijl dat er een week eerder 451 waren. Het aantal positieve uitslagen per 100 testen kwam daarmee uit op 16,7, een stijging vergeleken met de 14,0 van de voorafgaande week. Met een gemiddelde van 253 besmettingen per 100.000 inwoners staat Diemen ook weer hoger dan Amsterdam waar dankzij een forse daling van het aantal geconstateerde gevallen de besmettingsgraad 226 per 100.000 inwoners bedroeg.