Politie Diemen

Tweetal gepakt voor geruchtmakende overval in Diemen-Noord

De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een woning aan de Rietzangerweg in Diemen-Noord. Het rechercheonderzoek heeft inmiddels geleid naar twee verdachten. Het betreft een 23-jarige man en een 22-jarige man, beiden uit Amsterdam. Het onderzoek naar de woningoverval gaat evengoed door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de politie.  In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april 2020 werd bij de overval een horloge met grote emotionele waarde voor de slachtoffers gestolen. Onder meer in Bureau 020 werden beelden getoond van de woningoverval. Daarbij vielen drie in het zwart geklede mannen met bivakmutsen zondagochtend rond vijf uur de woning binnen terwijl de bewoonster en haar dochter thuis waren. De overvallers drongen daarbij binnen in de slaapkamer van de dochter. Het drietal heeft met geweld en bedreiging met een vuurwapen persoonlijke eigendommen van de bewoners – waaronder het waardevolle Rolex horloge – meegenomen.