Politie zoekt hardloper na botsing op Kanaaldijk Diemen

De politie is op zoek naar een hardloper die zondag 15 november betrokken was bij een aanrijding op de Kanaaldijk in Diemen waarbij een 59-jarige fietser ernstig gewond raakte. Het slachtoffer reed rond 11.00 uur op zijn mountainbike op de Kanaaldijk en kwam op een gegeven moment in botsing met een hardloper. Hierdoor kwam het slachtoffer hard ten val tegen een boom. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij behandeld moest worden aan meerdere ernstige verwondingen. De betreffende hardloper is zonder te stoppen doorgelopen. Zijn identiteit is dus niet bekend. De recherche onderzoekt de aanrijding en wil weten wie de man is. Van de hardloper is het volgende signalement bekend: opvallende kleine bril, wit montuur met donkere glazen, mogelijk een sportbril, lichte huidskleur, leeftijd wordt geschat tussen de 45 en 50 jaar, donkere broek en grijs shirt. Ook wil de recherche graag in contact komen met getuigen en mensen die mogelijk camerabeelden hebben op de route van het slachtoffer. Het slachtoffer kwam uit de richting van Weesp en fietste richting Amsterdam, de hardloper liep in tegenovergestelde richting. Tips of andere informatie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.