Raad praat over herbenoeming burgemeester Boog

De gemeenteraad van Diemen houdt maandag 30 november een vergadering over de aanbeveling voor herbenoeming van burgemeester Erik Boog. De raad zal rond 20.50 uur in een besloten deel de aanbeveling vaststellen. Die wordt vervolgens in een openbaar deel bekend gemaakt. Bij de vergadering, die wordt gehouden in de raadszaal in het gemeentehuis, kan publiek in beperkte mate aanwezig zijn. Boog heeft zelf al eerder aangegeven dat hij graag nog eens zes jaar burgemeester van Diemen wil blijven. Op 19 mei 2021 eindigt zijn eerste ambtstermijn maar hij heeft inmiddels aan de Commissaris van de Koning van Noord-Holland aangegeven dat hij in aanmerking wil komen voor herbenoeming als burgemeester van Diemen. β€˜β€™Met veel enthousiasme en inzet wil ik mijn werk als burgemeester in ons werelddorp Diemen voortzetten. Het is een voorrecht om hier burgemeester te mogen zijn. Er is nog veel te doen. Ik blijf mij graag inzetten voor een veilig, sociaal en zelfstandig Diemen. Ook in de komende tijd, wanneer de grote gevolgen van de coronacrisis steeds duidelijker voelbaar worden,’’ verklaarde hij bij die gelegenheid.