Vuurwerk Diemen

Diemen zet extra toezicht in op illegaal afsteken vuurwerk

De gemeente Diemen zal met het oog op het landelijk vuurwerkverbod extra toezicht inzetten tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. Om vuurwerk overlast snel te kunnen melden, is een speciaal email adres ingesteld. ‘’Duidelijk is dat direct handhavend optreden erg moeilijk is, omdat het constateren van heterdaad overtredingen vrijwel onmogelijk is. Op het moment dat er een constatering is van afgestoken vuurwerk, zijn daders al weer gevlogen. Om gerichter en effectiever toezicht te kunnen houden vraagt de gemeente nu om overlast van vuurwerk per e-mail door te geven op vuurwerkoverlast@diemen.nl. Op gemelde plekken kan er dan extra gesurveilleerd worden door politie en toezichthouders. Op die manier kan de overlast binnen de perken worden gehouden. Het beste is natuurlijk dat er helemaal niets wordt afgestoken. Daarmee beperken we overlast en voorkomen we ongelukken, zodat er in deze coronatijd geen extra druk op de zorg ontstaat,’’ aldus de gemeente Diemen.

(archieffoto)