jeugdvermaak Diemen

Ook in Diemen geen festiviteiten rond de kerst

De Diemer December Dagen die DaaromDiemen altijd rond de feestdagen organiseert, met onder andere het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom voor het gemeentehuis, gaan vanwege corona niet door. De kerstboom wordt wel gewoon geplaatst en verlicht. Ook de Diemer Winterspelen (foto) voor kinderen op het Diemerplein kunnen niet plaatsvinden.  De Wensboomactie in het winkelcentrum Diemerplein gaat dit jaar wel gewoon door. De ingevulde wenskaarten moeten echter deze keer in de rode brievenbus bij de kerstbomen worden gedeponeerd in plaats van dat mensen zelf de kaarten in de bomen hangen. De traditionele Nieuwsjaarsreceptie van de gemeente in de eerste week van het nieuwe jaar is eveneens afgelast. Het door de gemeente inzamelen van kerstbomen waarbij de jeugd via lootjes prijzen kan winnen, kan ook niet doorgaan. Het is de bedoeling dat er op twee verschillende dagen begin januari een extra inzamelingsronde door Diemen gereden gaat worden. Op die dagen kunnen Diemenaren hun kerstboom dan buiten leggen.