Rond 2.500 coronaboetes in regio Amsterdam (incl Diemen)

In de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waartoe ook de gemeente Diemen behoort, zijn tot en met vorige week door de politie en handhavers rond de 2.500 boetes uitgedeeld wegens overtreding van de corona-voorschriften. Daarnaast is er ook bijna 5.800 keer gewaarschuwd. Verder zijn ook nog eens meer dan 500 waarschuwingen afgegeven aan bedrijven, zoals in de horeca of sportscholen. Die cijfers staan in een brief van de voorzitter van de Veiligheidsregio, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. ‘’We moeten nog even volhouden,’’ zegt Halsema, een boodschap die ook door burgemeester Erik Boog van Diemen regelmatig wordt herhaald. ‘’Het is zaak om waakzaam te blijven, zeker in een tijd dat mensen uitgebreider gaan winkelen en de gezelligheid opzoeken’, schrijft Halsema. De gemeenteraad van Diemen krijgt voor de vergadering van 10 december weer een update over de coronasituatie.