Grote controle-actie in Holland Park Diemen op tv

De politie van Diemen heeft dinsdag samen met onder meer de gemeente Diemen en de Avim (Vreemdelingendienst) een integrale controle-actie gehouden in de nieuwe wijk Holland Park. Dat heeft de wijkagent voor dat deel van Diemen meegedeeld en is inmiddels bevestigd door een woordvoerder van de gemeente. ‘’Tijdens de actie werd ook de spookbewoning meegenomen. Hierbij staat niemand ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie. Deze manier wordt vaak gebruikt door criminelen die onder de “radar” willen blijven. De samenwerking met gemeente Diemen tegen ondermijning gaat onverminderd voort,’’ aldus de wijkagent. De resultaten van de grote controle zijn nog niet door de politie bekend gemaakt. De actie in Holland Park komt woensdagavond aan de orde in Nieuwsuur waarbij ook burgemeester Erik Boog aan het woord komt over de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. De uitzending begint om 21.30 uur op NPO2.

(archieffoto)