Inwoners Diemen gaan zelf de luchtkwaliteit meten

Een aantal inwoners van Diemen gaan zelf de luchtkwaliteit meten. In het kader van Duurzaam Dorp Diemen zijn 10 meetsets aangeschaft waarvan er nog enkele beschikbaar zijn voor bewoners van Diemen. DDD zoekt vooral nog mensen in de buurten Biesbosch, Holland Park, Buitenlust, Vlindertuin,  (Over-)Diemerpolder en Stammerdijk. De groep wil met de metingen vaststellen hoe slecht het gesteld is, wat de oorzaken daarvoor zijn en wat er te verbeteren valt. ‘’Al vele jaren is bekend dat de luchtkwaliteit in Diemen niet goed is. De gemeente meet de luchtkwaliteit af en toe (eens in de paar jaar). Dat is niet voldoende om conclusies te verbinden over oorzaak, laat staan oplossingen. Inwoners van Diemen maken zich zorgen over de luchtkwaliteit in onze gemeente. Inmiddels zijn burgers op andere plekken in Nederland begonnen met meten van de luchtkwaliteit. Zelf meten is tegenwoordig met relatief eenvoudige apparatuur al goed mogelijk, zo bevestigt ook het RIVM,’’ licht Duurzaam Dorp Diemen toe. Verdere informatie of aanmelden bij evert@duurzaamdorpdiemen.nl