Inzet scanauto leidt tot meer parkeerbonnen in Diemen

De inzet van de scanauto voor het controleren van de parkeerzones in Diemen leidt tot meer boetes voor parkeerovertredingen. In de blauwe zones is echter geen sprake van een toename. Sinds 1 augustus worden die controles uitgevoerd met scanauto’s die ook in Amsterdam actief zijn. ‘’Vanwege de invoering van de scanauto per 1 augustus is de handhaving op parkeren intensiever geworden. We zien ook dat de parkeerregels beter worden nageleefd. Vanwege de intensievere controle worden ook meer boetes uitgedeeld dan voor de inzet van de scanauto,’’ aldus een woordvoerster van de gemeente Diemen desgevraagd. De boetes die parkeerders opgelegd krijgen in de blauwe zone worden niet door de gemeente afgehandeld, maar door het Openbaar Ministerie. ‘’De boetes opgelegd aan parkeerders in de blauwe zone liggen op een vergelijkbaar niveau als voor de inzet van de scanauto. Verder is het een voordeel dat de scanauto tijdens de rondes ook de bezetting van de parkeerplaatsen meet, zodat de gemeente informatie ontvangt waar de parkeerdruk in wijken hoog is, bijvoorbeeld doordat we nu tijdens de Coronaperiode meer thuiswerken.’’