Buurtkamer Rode Kruislaan Diemen opent de deuren

De Buurtkamer, het nieuwe onderkomen voor bewoners van de Rode Kruislaan en omgeving, is zaterdag voor het eerst geopend. Een echte opening was vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, maar een eerste activiteit voor de kinderen uit de buurt wel. Enthousiast gingen ze aan de slag met verf en kwast om de mooiste schilderijen te maken. Om dit bijzondere moment wel te markeren, brachten burgemeester Erik Boog en voorzitter van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale Hester van Buren een bezoekje aan de Buurtkamer. De Buurtkamer is een initiatief van een groep bewoners van de Rode Kruislaan, de Flatmakers. Twee jaar geleden startten zij samen met Rochdale en de gemeente ‘community building’. Zij willen door, voor en met bewoners activiteiten organiseren en zoveel mogelijk bewoners met elkaar verbinden. In een door henzelf ingerichte portocabin op het grasveld naast één van de flats hebben ze nu een eigen onderkomen. De gemeente Diemen en Rochdale financieren de Buurtkamer.

Foto Gerrit Alink