In Diemen weggesleepte auto straks ophalen in Oostzaan

Auto’s die in Diemen worden weggesleept omdat ze op een plek staan waar een parkeerverbod geldt moeten volgend jaar worden opgehaald bij een sleepbedrijf in Oostzaan. Dat bedrijf laat de auto daar wel 21 dagen zonder opslagkosten voor de eigenaar staan. Dat staat in antwoorden op vragen van de raadsfractie van de VVD over een nieuwe wegsleepregeling. Diemen heeft dat elf jaar laten doen door de gemeente Amsterdam maar dat leverde regelmatig problemen op. Zo duurde het lang voordat een sleepklus werd uitgevoerd en werd ook vaak gedacht dat Diemen een stadsdeel was van Amsterdam. Daarom sluit de gemeente een contract met een ander sleepbedrijf. De gemeente gaat er wel van uit dat er in Diemen niet veel versleept zal worden. Handhavers en toezichthouders schouwen de parkeerverboden en er gaan waarschuwingsbrieven uit, zodat mensen op de hoogte worden gesteld van een parkeerverbod dat wordt ingesteld. ‘’Natuurlijk hadden we liever een bewaarplaats om de hoek gehad, maar ook dit wegsleepbedrijf is goed bereikbaar. Het ligt op 16 kilometer en is met de auto binnen een kwartier te bereiken. Met het openbaar vervoer is de reistijd ongeveer een uur.’’