Nuonweg tussen Diemen en de Maxis in gebruik

De vernieuwde Overdiemerweg, ook wel Nuonweg genoemd, is vrijdag opengesteld voor al het verkeer in beide richtingen. Dat betekent dat verkeer tussen Diemen en de Maxis nu ook in beide richtingen over de Uyllanderbrug (richting IJburg) en de nieuwe weg langs de electriciteitscentrale rijdt. Naar de Maxis hoeft geen rekening meer gehouden te worden met de spitssluiting van de parallelbrug langs de A1 en terug naar Diemen is de omweg via Muiden niet meer nodig. De nieuwe weg zorgt er ook voor dat scholieren uit Muiden en Weesp veilig op de fiets naar hun school op lJburg of Zeeburgereiland kunnen, en vice versa. Langs de nieuwe Overdiemerweg ligt een breed tweerichtingsfietspad, overgaand in een fietsstraat langs de Pampusweg. Ook de kruising Overdiemerweg-Fortdiemerdamweg is aangepast, met verkeerslichten en een plateau voor veilige fietsoversteek.De Overdiemerweg ligt op grondgebied van Diemen maar het werk is uitgevoerd door en voor rekening van de gemeente Amsterdam om inwoners van IJburg een betere toegang te bieden tot de Maxis.

(archieffoto)