Action WC Diemerplein

Grote drukte in winkelcentrum Diemen voor lockdown

In het winkelcentrum van Diemen is het maandagmiddag erg druk. Veel mensen willen kennelijk nog voor de lockdown die naar verwachting vanavond wordt afgekondigd aankopen doen. Bij winkels als Action en Primera staan maandagmiddag flinke rijen klanten buiten te wachten tot ze de winkel in kunnen. Bij Primera gaat dat vaak ook om mensen die een pakket komen halen of brengen. Ook bij Albert Heijn vormen zich lange rijen om maar een karretje te bemachtigen. Bij Deen likt het echter rustiger. Buiten staat voor de Diemer Apotheek zo’n wachtrij dat het rond een kwartier kan duren om binnen te komen. Ook het autoverkeer rond het winkelcentrum van Diemen, zoals van en naar de parkeergarage, is opvallend druk. Wel is het zo dat veel mensen ook in de omgeving van het centrum een mondkapje op houden. Volgens ooggetuigen zijn er geen handhavers in het winkelcentrum te signaleren.