Grote meerderheid Buitenlust tegen woningbouw speelveld

Bij een enquête van de werkgroep Buitenlust Groen hebben 117 van de 120 respondenten zich uitgesproken tegen het bouwen van een veertigtal huurwoningen op het speelveldje in die wijk naast de spoorlijn in Diemen. Bij een online raadpleging van de gemeente hebben nog eens 25 van de 62 bewoners zich tegen de plannen voor de bouw – op het veld pal naast de Joodse Begraafplaats – gekeerd. Bewoners die wel een reactie op de plannen gaven, hebben een voorkeur voor twee met elkaar verbonden gebouwen, één van vijf verdiepingen en één van drie woonlagen. Alternatieven met meer verdiepingen kregen duidelijk minder steun. De gemeente gaat nu het eerste plan verder uitwerken en vervolgens begin volgend jaar opnieuw aan de bewoners presenteren. Het hele pakket wordt, inclusief alle reacties, uiteindelijk voorgelegd aan de gemeenteraad van Diemen die over het al dan niet bebouwen van het speelveld moet beslissen.