Diemen kent vloedgolf aan nieuwe dure huurhuizen

In Diemen zijn in enkele weken tijd twee grote complexen met duurdere huurwoningen op de markt gekomen. Aan de rand van Plantage de Sniep is het zogenaamde Sniepkwartier deze week in de verhuur gekomen. Dat complex omvat 102 vrije sectorwoningen van 980 tot 1.490 euro per maand. De kleinste appartementen hebben een oppervlakte van 57 vierkante meter. De Diemer verhuurmakelaar Van der Steege noemt op de site niet het centrum van Diemen maar wel de nabijheid van ‘trendy Watergraafsmeer en de leuke hippe restaurantjes in Amsterdam-Oost.’ De makelaar verwacht veel belangstelling want de verhuur staat maar tot 23 december open. Pal aan de andere zijde van de spoordijk is PuntSniep eveneens kort geleden in de verhuur gedaan. Dit complex omvat 202 appartementen van 1.000 tot 1.810 euro per maand excl. servicekosten. Bovendien staan in Holland Park tientallen recent gebouwde appartementen te huur. Die zijn vaak van particuliere eigenaren en worden verhuurd via makelaars in Amsterdam. De huurprijzen van deze woningen lopen uiteen van 1.000 tot 1.995 euro per maand met een uitschieter naar 2.600 euro per maand. De meeste van deze woningen in Holland Park zijn per direct beschikbaar wat betekent dat ze momenteel leeg staan.