Smal voet/fietspad viaduct Ouddiemerlaan niet verbeterd

Het smalle voet/fietspad in het viaduct onder de goederenspoorlijn in de Ouddiemerlaan wordt niet verbreed. Ook komt er geen nieuw tunneltje voor voetgangers en/of fietsers in deze enige verbinding tussen Diemen-Noord en het centrum. Het fietspad aan de kant van de ‘kinderboerderij’ is nu al druk maar dat wordt nog erger omdat het fietspad aan de andere zijde bij Buitenlust verdwijnt met de bouw van een nieuw spoorviaduct. Dagelijks komen er dan rond de 5.000 fietsers voorbij. Het voetpad is aan die zijde nog geen twee tegels breed. De gemeente heeft daarom laten onderzoeken of er verbeteringen mogelijk zijn. Die zijn echter allemaal ‘onwenselijk vanuit verkeersveiligheid en sociale veiligheid en/of te duur, aldus B&W in informatie aan de gemeenteraad. Verbreding ter plaatse zou tot 400.000 euro kosten terwijl de raming voor een nieuw tunneltje uitkomt op vijf tot acht miljoen euro. De huidige situatie op het te smalle voet/fietspad in verband met corona komt in het stuk verder niet aan de orde.