PvdA: deel sociale huurhuizen De Sniep naar Diemenaren

Van de 106 sociale huurwoningen die worden gerealiseerd in het project Sniepkwartier bij het eindpunt van tramlijn 19 in Diemen gaat een flink deel naar inwoners van Diemen. Dat stelt Sofie Kuilman, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Diemen in reactie op het bericht op diemerkrant.nl over een vloedgolf aan nieuwe dure huurhuizen in Diemen. ‘’Het zou eerlijk zijn om de juiste informatie te geven in het artikel: het complex – in Plantage de Sniep – bestaat uit vrije sector huurwoningen, maar ook voor de helft uit sociale huurwoningen. Slechts 25 procent van die sociale woningen mag met voorrang worden toegewezen aan Diemenaren. We zouden wel graag meer willen maar we zijn gebonden aan landelijke wet- en regelgeving, daar kunnen we als gemeentepolitiek niets aan veranderen. De overige 75% wordt ‘vrij’ toegewezen. Daar kunnen uiteraard ook Diemenaren tussen zitten en dat gebeurt ook, blijkt uit de cijfers van de afgelopen jaren. Van de vrij gekomen woningen ging de afgelopen jaren telkens 50 à 60% naar Diemenaren.’’