Nieuwe brug verbindt twee delen van uitbreiding Diemen

Een nieuwe brug verbindt sinds deze week de nieuwbouwwijk Holland Park met OurCampus in Diemen-Zuid. De brug, die in Holland Park aansluit op de Piet Mondriaansingel, is alleen bestemd voor voetgangers maar wordt ook gebruikt door fietsers. Verder is de oversteek over de Bergwijkdreef niet voorzien van een zebrapad. De brug biedt bewoners van Holland Park een betere toegang tot de supermarkt en andere voorzieningen in OurCampus. Elders in de nieuwe wijk van Diemen zijn de meeste bruggen over de grachten inmiddels ook aangelegd en aangesloten. Rond de Bergwijkdreef is begonnen met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw park. De weg die voorheen langs het BP tankstation liep is verwijderd en afgegraven waardoor de contouren van de waterpartijen in het park al wat meer zichtbaar zijn.