Claudia Sträter blijft

Veel banen in Diemen in gevaar door surceance modebedrijf

Het in Diemen gevestigde NXT Fashion, dat in september modeketens als Miss Etam en Stepps overnam van het failliete FNG, heeft nu zelf uitstel van betaling aangevraagd. Daarmee komt de werkgelegenheid van 116 mensen op het hoofdkantoor in Diemen en de distributiecentra in gevaar. NXT Fashion geeft de nieuwe lockdown de schuld van de problemen. De winkel van Miss Etam in winkelcentrum Diemerplein is al eerder verdwenen. De surseance komt een dag nadat de vakbonden naar de Ondernemerskamer zijn gestapt omdat de eigenaar van NXT Fashion, de omstreden ondernemer Martijn Rozeboom, zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden. Bij de overname van FNG zou onder meer zijn toegezegd dat in Diemen minstens 100 banen behouden blijven maar die belofte komt in de huidige plannen niet meer voor. De ook op bedrijventerrein Stammerkamp gevestigde ketens Claudia Sträter en Espresso zijn snel na de overname al weer doorverkocht aan een ander Nederlands modebedrijf.