Boog: vaccineren begint maar pas over vier weken

‘’Het vaccineren kan beginnen,’’ laat burgemeester Erik Boog van Diemen weten op sociale media. Maar hij voegt daar aan toe dat de GGD vanaf 18 januari ‘in onze regio mensen kan inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech.’ Dat betekent dat de eerste vaccinaties pas over een kleine vier weken van start gaan. Bovendien gaat het dan alleen nog om personeel van verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg van de regio Amsterdam-Amstelland. Verder heeft de GGD Amsterdam laten weten dat er in deze regio tot nu toe twee gevallen van besmetting met het gemuteerde coronavirus zijn vastgesteld. De GGD geeft daarbij niet aan in welke gemeente in de regio, waartoe ook Diemen behoort, dat het geval is. De nieuwe variant van het virus is vermoedelijk afkomstig uit Groot-Brittannië maar bij de twee ‘Amsterdamse’ gevallen is geen verband met dat land gebleken.