Gemeentehuis

Diemen gaat samen met GGD luchtkwaliteit meten

De gemeente Diemen gaat in samenwerking met de GGD Amsterdam de luchtkwaliteit meten. Dat gebeurt met zogenaamde Palmesbuisjes, een methode om de concentratie stikstofdioxide te meten, die worden opgehangen op 33 plekken in Diemen. De resultaten worden elke twee maanden gepubliceerd op www.luchtmeetnet.nl. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: ‘We merken de laatste tijd dat de aandacht voor luchtkwaliteit sterk leeft onder de inwoners van Diemen. Wij willen een gezonde leefomgeving voor onze inwoners, maar om hierop beleid te maken en oorzaken aan te pakken, moeten we het meten. We gaan in 2021 op 33 locaties in Diemen deze metingen uitvoeren. Die metingen gaan we een paar jaar achter elkaar volhouden zodat we over een langere periode een goed beeld krijgen van de luchtkwaliteit in Diemen.’’ De gemeente gaat ook samenwerken met de groep inwoners die, verenigd in Duurzaam Dorp Diemen, onlangs zelf met dergelijke metingen zijn begonnen. Sikkes: ‘’Deze metingen kunnen een goede aanvulling zijn op onze metingen naar stikstofdioxide. Daarom hebben we de initiatiefnemers voorgesteld met ons samen te werken.’’