Gemeente Diemen biedt hulp gedupeerden toeslagenaffaire

De gemeente Diemen wil gedupeerden van de toeslagenaffaire hulp en ondersteuning bieden. Voor zover bekend zijn er in Diemen zeker 23 gedupeerden. De gemeente weet echter niet wie dat zijn en of zij extra hulp nodig hebben, vandaar de oproep. ‘’Landelijk is bekend dat er gedupeerde ouders zijn die ernstig in de problemen geraakt zijn. Dat zou ook voor sommige van de Diemense gedupeerden het geval kunnen zijn. Als dat zo is, willen we hen graag helpen om hun leven weer op de rails te krijgen. Of een luisterend oor bieden voor alle stress of ellende die zij hebben meegemaakt’’, aldus wethouder Jeroen Klaasse van zorg en welzijn. Hoewel de Belastingdienst inmiddels compensatie heeft toegezegd aan de duizenden ouders in het hele land die zijn getroffen door de affaire rond kinderopvangtoeslag, is dat niet altijd voldoende. Bij een aantal gedupeerden zijn ook problemen ontstaan op het gebied van schulden, inkomen, wonen, zorg of opvoeden van de kinderen. Via de Brede HOED zijn voor hen verschillende vormen van ondersteuning beschikbaar. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg van werk, inkomen en armoedebestrijding: ‘’Er kan bijvoorbeeld hulp geboden worden bij het invullen van de formulieren van de Belastingdienst. Als er schulden zijn ontstaan, kan een schuldhulpverlener helpen om ze op te lossen. Die hulp is, net als voor iedereen in Diemen, gratis.’’