Claudia Sträter blijft

Hoofdkantoor modebedrijf in Diemen definitief dicht

Twee in Diemen gevestigde vennootschappen van NXT Fashion, het moederbedrijf van modeketens Miss Etam en Steps, zijn failliet verklaard. Het gaat om het distributiecentrum en het hoofdkantoor op het Diemer bedrijventerrein Stammerhove. De contracten van de 116 mensen die daar werken worden beëindigd. Dat heeft curator Nils Reerink bevestigd tegenover het Financieel Dagblad. NXT Fashion van ‘bedrijvendokter Martijn Rozenboom, dat nog maar een paar maanden geleden de modebedrijven overnam van het failliete Belgische FNG, vroeg vorige week al uitstel van betaling aan voor de twee vennootschappen. Volgens het bedrijf kunnen de onderdelen niet meer aan hun verplichtingen voldoen door de winkelsluitingen tijdens de lockdown. Hierdoor ligt bijvoorbeeld ook het werk op het hoofdkantoor in Diemen vrijwel stil. Een maand na de overname raakte Rozenboom in conflict met vakbond AVV en de ondernemingsraad (or) van NXT Fashion. Hij betaalde de lonen van het personeel niet op tijd uit en zou zich niet aan bij de overname gemaakte afspraken houden. Zo sloot de nieuwe eigenaar een aantal winkels, waaronder die van Miss Etam in winkelcentrum Diemerplein, en haalde hij de webshop uit de lucht.