D66 Diemen ‘bezorgd over terugvorderen bijstand’

D66 Diemen is ‘ernstig bezorgd geraakt’ over de berichten dat een inwoner van de gemeente Wijdemeren 7.000 euro aan bijstand terug moet betalen omdat haar moeder boodschappen kocht en bracht. ‘’Duidelijk is dat in dit geval de schuld nooit terugbetaald kan worden. Is er in Diemen ook sprake van dit soort excessieve opsporing en wordt hiernaar gehandhaafd?’’ vraagt de raadsfractie aan B&W. ‘’Wordt er onderscheid gemaakt naar de bron van de boodschappen, Lidl, Jumbo en of andere supermarkten? Indien er boodschappen door bijvoorbeeld de voedselbank wordt verstrekt, wordt er dan onderscheid gemaakt naar de goederen in de pakketten en wordt de waarde daarvan in mindering gebracht op de uitkering? Indien dit in Diemen plaatsvindt hoe wordt de waarde van boodschappen bepaald?’’ D66 wil tenslotte weten of er in Diemen dergelijke gevallen bekend zijn ‘en ziet het college mogelijkheden dit ongedaan te maken door aanvullend beleid op te stellen?’