Aantal coronabesmettingen Diemen hoogste in tien weken

De afgelopen week is bij 138 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat is 49 meer dan een week eerder en het hoogste aantal sinds de week van 20 oktober, blijkt uit het wekelijkse overzicht van de GGD Amsterdam. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners ligt daarmee in Diemen op 442 wat door de GGD wordt aangeduid als ‘zeer ernstig’. In Amsterdam zelf was het aantal corona besmettingen afgelopen week juist aanzienlijk lager dan in week 51, net als in Amstelveen. De afgelopen week lieten 803 inwoners van Diemen zich testen vergeleken met 777 in de voorafgaande week. Het aantal positieve testen per 100 inwoners kwam daarmee in Diemen in week 52 uit op 17,1 vergeleken met bijna 11,5 in de voorafgaande periode.