Stembureaus

Gemeente Diemen zoekt leden voor stembureaus

De gemeente Diemen is op zoek naar mensen die bij de Kamerverkiezingen van maart de stembureaus kunnen bemannen. Dat geldt niet alleen voor de dag van de verkiezingen zelf, 17 maart, maar ook voor de twee voorafgaande dagen. De minister van binnenlandse zaken heeft voorgesteld om dan in elke gemeente een beperkt aantal stembureaus te openen, speciaal voor mensen die in de coronacrisis tot de risicogroepen behoren. Dat betekent dat de gemeente Diemen meer mensen nodig heeft om de verkiezingen goed en veilig te laten verlopen. ‘’Een uitdaging in deze coronatijd. Om u goed voor te bereiden op uw taak bent u verplicht een digitale instructie te volgen. Na de instructie volgt een digitale toets, zodat u precies weet wat uw taak is,’’ aldus de gemeente. Aanmelden kan via een button bij het bericht op diemen.nl. Het parlement moet nog wel akkoord gaan met die uitbreiding van het aantal stemdagen.