Burgemeester Boog: nauwelijks schade, wel veel vuurwerk

De jaarwisseling is in Diemen zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ook is sprake van de  minste schade sinds tijden, volgens een eerste inventarisatie, meldt burgemeester Erik Boog. Helaas is er ook in Diemen ondanks het verbod nog wel veel (zwaar) vuurwerk afgestoken, aldus Boog. ‘’Eerste stappen naar een gezelliger en veiliger oud en nieuw zijn echter gezet!’’ aldus de burgemeester. In heel Amsterdam-Amstelland, waartoe ook Diemen behoort, was de jaarwisseling voor politie en brandweer beheersbaar, aldus de veiligheidsregio. Er waren slechts twee gewonden wegens vuurwerk, een uitzonderlijk laag aantal. Ook heeft de politie minder aanhoudingen verricht dan in vorige jaren. Wel moest de ME ingezet worden bij incidenten in Amsterdam-Oost en Uithoorn. In Diemen deden zich echter geen problemen voor.