Fracties in raad Diemen snijden veel onderwerpen aan

e acht fracties in de gemeenteraad van Diemen hebben in het laatste kwartaal van 2020 samen 23 keer schriftelijke vragen gesteld aan B&W. De lijst wordt aangevoerd door de Ouderenpartij  Diemen met zeven vragen gevolgd door de VVD met vijf en de Onafhankelijke Partij Diemen met vier. De coalitiepartijen stellen relatief minder vragen, met één van de PvdA, twee van Groen Links en drie van D66. Ons Diemen staat met één vraag naast de PvdA onder aan de lijst. De onderwerpen lopen uiteen van de situatie rond Caribische studenten tot de voorkeursregeling voor middelbare scholieren. Ook werden onder meer vragen gesteld over het in nationale media gemelde terugbetalen van €7.000 door een bijstandsontvanger, het afvalbeleid en tot twee keer toe over het verdwijnen van honkbalclub TIW Survivors naar Amsterdam. Hoewel het college van B&W er naar streeft schriftelijke vragen binnen een maand te beantwoorden staat een aantal vragen van november nog open. Dat kan er mee te maken hebben dat B&W in een recente nota hebben gewaarschuwd dat het ambtelijk apparaat door de vele projecten in combinatie met de coronacrisis overbelast dreigt te raken of al is.