Overval

Inwoner Diemen (19) gepakt voor beroving 14-jarige

Een 19-jarige inwoner van Diemen en een even oude Amsterdammer zijn zondagavond aangehouden nadat ze kort tevoren een 14-jarige krantenbezorger hadden beroofd in Duivendrecht. De jongen was op de Rijksstraatweg bezig met zijn ronde en werd rond kwart voor acht aangesproken door de bijrijder van een voertuig. Het slachtoffer vertrouwde de situatie niet en probeerde er vandoor te gaan. De bijrijder ging hierop achter het slachtoffer aan en dwong hem zijn waardevolle spullen aan hemĀ af te staan. Een passant die de straatroof zag gebeuren, heeft de politie gewaarschuwd. Die kon even later de beide verdachten aanhouden. Eerder deze week pakte de politie ook al na korte tijd de verdachte(n) van een straatroof in Holland Park in Diemen-Zuid.