Oproep politie Diemen: houdt u aan de avondklok

De politie van Diemen roept de inwoners op zich aan de avondklok te houden en thuis te blijven. Die avondklok geldt vanaf zaterdagavond elke dag van 21.00 tot 04.30 uur. De politie heeft ook in Diemen manschappen vrijgemaakt om toezicht te houden op de maatregel. ”Vanavond is het zover, de avondklok. Er is veel om te doen geweest, maar vanavond is het toch echt een feit. We kunnen natuurlijk heel lang discussiëren waarom de avondklok wel of niet goed is, maar we hebben er met elkaar mee te dealen. Vanuit ons zijn de roosters behoorlijk op de schop gegaan om toezicht te kunnen houden op het naleven van de maatregel. Uiteraard hopen wij dat we niet hoeven op te treden want we willen maar één ding: zo snel mogelijk weer naar het oude normaal. Mocht de maatregel overtreden worden zullen wij optreden. De boete voor het niet naleven wordt bepaald door de officier van justitie. Vanuit ons daarom ook de oproep: Blijf thuis!” aldus de politie van Diemen/Ouder-Amstel op Facebook. Op www.rijksoverheid.nl is meer informatie te vinden over mogelijke uitzonderingen.