Boog bezorgd over oproepen tot rellen in Diemen

Ook in Diemen is dinsdag een oproep verschenen om te gaan rellen. Dat heeft burgemeester Boog laten weten. ‘’Gelukkig is het niet zo ver gekomen en waren we ook goed voorbereid om vroegtijdig in te grijpen,’’ schrijft Boog op sociale media. De oproep ging over een rel die rond 20.00 uur zou moeten beginnen bij Station Diemen, aldus andere meldingen. In verband daarmee heeft onder meer de Jumbo in Diemen-Noord gisteravond de deur nog een uur eerder gesloten.  Boog blijft ondertussen bezorgd over de oproepen tot rellen op sociale media. Dat stelt hij in een open brief aan ouders en verzorgers die onder meer is verspreid via zijn Facebook pagina. ‘’Ik wil u, als ouders/verzorgers, vragen daarop alert te blijven en – als dat nodig is – daarover het gesprek met uw zoon of dochter aan te gaan, uw kinderen goed in de gaten te houden en zeker bij de avondklok thuis te houden,’’ aldus Boog. De burgemeester van Diemen acht de rellen die de afgelopen dagen in Nederland hebben plaatsgevonden onacceptabel. ‘’Het was verschrikkelijk om te zien hoe ondernemers getroffen werden, vernielingen werden aangericht en zelfs een ziekenhuis werd belaagd.’’